Scroll to top

Registration is Now Open!
LIVE! and Online // May 15-17, 2020

A Primer Into All Things Plants.

How to Begin.
How to Maintain.
How to Thrive.

0
speakers
0
sessions
0
days

Our 1st Online Family Learning Lab!

Gather your family.
Join ours.
Go Plant-Strong.

Life Changing!

“What I have learned from the Esselstyn Family has allowed me to take control of my health. Since committing to the lifestyle, my doctor has cut my blood pressure medicine in half and I’m no longer pre-diabetic.”
Janet M.

Attendee, Plant-Stock 2019

Taken back my life!

“For years I have been spiraling with my health—slowly gaining weight and losing my drive to exercise. Once I cut out the meat and dairy, my energy returned and I’ve been able to get back to chasing my grandkids.”
Barb H.

Attendee, Plant-Stock 2017-19

Time to rescue myself.

“I’ve been a firefighter for 15 years and have been ignoring my health just as long. Rip’s given me the confidence to just do it, and as a result, I’ve been plant-strong for four weeks with no end in sight. I can already tell it’s working.”
Mark W.

Plant-Strong Tribe Member

What is a Plant-Strong Primer?

A live expert-guided,
interactive event.

It’s important now more than ever to do all we can to eliminate our risks for chronic disease. As the country emerges from quarantine, let’s strengthen ourselves from the inside out by harnessing the power of whole, plant-based nutrition.

Shelter in Place with the Esselstyns—The First Family of the Plant-Strong Movement.

Register today to join in!

What to Expect.

Inspiration.
  • Spend a Weekend with the Esselstyns!
  • The Engine 2 Story: How a Texas Firefighter Converted His BBQ-loving Fire Station from T-Bones to Tofu
  • From Pills to Plants: Overcoming Food & Drug Addiction
Science.
  • Why Eating Plants Can Make You Bulletproof to Chronic Western Disease
  • How You can Prevent & Reverse Heart Disease with Dr. Caldwell B. Esselstyn Jr.
  • How We Got Here
  • Evidence Based Research on the Benefits of Following a Whole Foods, Plant-Based Lifestyle
Practical Application.
  • How to Go Plant-Strong—What to buy, what to cook, what to eat for breakfast, lunch & dinner
  • Make and Eat Meals Along with Jane and Ann throughout the Weekend (we’ll supply you with the recipe list ahead of time).
  • Solutions to Hurdles: Take part in a live discussion where we discuss all the ways that you can overcome what’s in your way.

Meet the Esselstyns

Gather Your Family and Join Ours.

Rip Esselstyn
Rip Esselstyn

Dr. Esselstyn
Dr. Esselstyn

Ann Esselstyn
Ann Esselstyn

Jane Esselstyn
Jane Esselstyn

Brian Hart
Brian Hart

Adam Sud
Adam Sud

Special Guest

Dr. Will Bulsiewicz
Dr. Will Bulsiewicz

Special Guest

Jack Quigley
Jack Quigley

Musical Special Guest

We want everyone to have access to this event, so pick your package:

Event Tickets.

The Bean Sprout

Something for Everyone!

$37


per ticket

Live Weekend Event Access for Your Household including:

  • Ingredient List- Make meals with us!
  • Full week family meal plan with recipes and grocery list, to use during Seven-Day Rescue Challenge
  • 14 Live Lectures with Hands-On At-Home Learning
Register

The Brussels Sprout

Best value!

$77


per ticket

Everything from The Bean Sprout plus:

  • Full Recorded Video Access to Entire Weekend
  • $25 Off Annual Plant-Strong Meal Planner Subscription
  • $50 Off Camp Plant-Stock registration (redeem in 2020 or 2021)
  • $75 Off Rescue 10x Program starting on May 26th
  • $300 Off Five-Day Sedona Retreat (redeem in 2020 or 2021)
  • 20% off coupon for new Plant-Strong Foods Online - coming June 2020
Register

The Broccoli Crown

The VIP Experience

$97


per ticket

Everything in The Bean and Brussels Sprout plus:

  • Seven Exclusive Live Q & A Sessions
  • Live Group Coaching Call with Plant-Strong Coaches following the event
Register

Main ticket benefits

Access to all talks

Get the most out of our event.
Take advantage of the opportunity to learn (or relearn) all the building blocks to a successful plant-strong lifestyle.

Feel connected

Connect with our community.
Spend the weekend with like-minded people who all have one common goal: to be better.

Make the commitment

Now is the time!
It’s never been so important to fuel your body with the world’s strongest nutrition. Let’s do all we can to control what we can control—our knife and fork.

Need financial assistance?

If you are recently unemployed or unable to pay for a ticket, we want to help. Please click here to learn more.

May 15-17, 2020

Schedule.

All times EST (Eastern Time Zone)

7:00 pm – 7:15 pm
( 15 Minutes )

Weekend Orientation/Intro

Rip Esselstyn

Main Stage

7:15 pm – 7:25 pm
( 10 Minutes )

Live Music

Jack Quigley

Main Stage

7:30 pm – 8:30 pm
( 1 Hour )

The Engine 2 Story

Rip Esselstyn

Main Stage

9:00 am – 9:45 am
( 45 minutes )

Yoga & Meditation

Main Stage

10:00 am – 10:30 am
( 30 minutes )

Let’s Make Breakfast! Cooking demo - Oats! Oats! Oats!

Jane and Ann Esselstyn

Main Stage

10:35 am – 11:25 am
( 50 Minutes )

Make Yourself Bulletproof to Chronic Disease: Seven Pillars to Success

Rip Esselstyn

Main Stage

11:25 am – 11:35 am
( 10 Minutes )

Q&A - Engine 2 Seven-Rescue Diet Story

Rip Esselstyn

Sessions

11:35 am – 11:45 am
( 10 Minutes )

Dance Break!

11:45 am – 12:30 pm
( 45 Minutes )

Prevent & Reverse Heart Disease

Dr. Esselstyn

Main Stage

12:30 pm – 12:50 pm
( 20 Minutes )

Q&A with Essy

Dr. Esselstyn

Sessions

12:50 pm – 1:00 pm
( 10 Minutes )

Dance Break!

1:00 pm – 1:30 pm
( 30 Minutes )

Let’s Make Lunch Cooking Demo

Jane and Ann Esselstyn

Main Stage

1:30 pm – 2:00 pm
( 30 Minutes )

Break

2:00 pm – 2:45 pm
( 45 Minutes)

What to Buy, What to Cook, What to Eat

Ann Esselstyn

Main Stage

2:45 pm – 3:05 pm
( 20 Minutes)

Q&A with Ann

Ann Esselstyn

Sessions

3:05 pm – 4:00 pm
( 55 Minutes)

Crowdsourcing Solutions to Hurdles

Brian Hart & Rip Esselstyn

Main Stage

4:00 pm – 4:10 pm
( 10 Minutes)

Dance Break!

4:10 pm – 4:50 pm
( 40 Minutes)

From Pills to Plants

Adam Sud

Main Stage

4:50 pm – 5:00 pm
( 10 Minutes)

Q&A with Adam

Adam Sud

Sessions

5:00 pm – 5:10 pm
( 10 Minutes)

Make-Your-Own Dinner - Sweet Potato Bowl!

Rip Esselstyn

Main Stage

9:00 am – 9:50 am
( 50 Minutes )

Yoga & Meditation

Main Stage

10:00 am – 10:30 am
( 30 Minutes)

Let’s Make Breakfast! Cooking Demo

Rip Esselstyn

Main Stage

10:35 am – 11:05 am
( 40 Minutes )

How Did We Get Here & Esselstyn Foundation

Brian Hart

Main Stage

11:05 pm – 11:15 pm
( 10 Minutes )

Q&A With Brian

Brian Hart

Sessions

11:15 am – 11:20 am
( 5 Minutes )

Dance Break!

11:20 am – 12:15 pm
( 55 Minutes )

Label Reading

Rip Esselstyn

Main Stage

1:00 pm – 1:30 pm
( 30 Minutes )

Q&A With the Esselstyn Family

The Esselstyns

Main Stage

Join us!

This is not
your average
"Summit" Experience.

0
Amazing
Days

We're here for you.

Have some questions?

Let us help you live your best, Plant-Strong life.